3 CROSTINI

do wyboru:

-z pate z kaczki z gruszką

-z tapenadą z czarnych oliwek i anchois

-z mozzarellą / suszonymi pomidorami i świeżą bazylią

1700
FOCACCIA Z CZOSNKIEM, ROZMARYNEM, OLIWĄ 2100
ARANCINI Z MOZZARELLĄ (3 sztuki)

podawane z dwoma dipami: miętowym i pomidorowym

2300
OLIWKI MARYNOWANE 2500
FRITTATA

z ziemniakami i suszonymi pomidorami

2500
CICCHETTI (6 sztuk)

charakterystyczne dla Wenecji przekąski typu fingerfood podawane na focacci własnego wypieku - daj się zaskoczyć kompozycją

1800
CICCHETTI (9 sztuk)

charakterystyczne dla Wenecji przekąski typu fingerfood podawane na focacci własnego wypieku - daj się zaskoczyć kompozycją

2600
CARPACCIO Z BURAKA

kozi ser / karmelizowane orzechy włoskie / rukola / dressing pomarańczowy

 

2800
DESKA ANTIPASTI WEGE 3200
DESKA WĘDLIN WŁOSKICH

podawana z oliwkami / suszonymi pomidorami

3400
DESKA SERÓW WŁOSKICH

podawana z dwoma konfiturami

3600
MINI PANINI (3 sztuki)

kozi ser / burak / konfitura z czerwonej cebuli / szpinak baby

2500
MINI PANINI (3 sztuki)

kalmar w tempurze / aioli / sałata rzymska / limonka / chilli

2900
MINI PANINI (3 sztuki)

pieczony rostbef / grzyby / pecorino dojrzewające z pieprzem / sos malinowy

3600
FRITTO MISTO

sardynki / kalmary / krewetki podawane z sosem aioli

3700
CARPACCIO WOŁOWE - beef carpaccio

z rukolą / kaparami / grana padano i dressingiem

4200
KREWETKI BLACK TIGER

w sosie z likierem sambuca

5500
DESKA ANTIPASTI (dla 2 - 4 osób)

selekcja serów / wędlin / konfitury / oliwki / suszone pomidory / cebulki borretane

6500