3 CROSTINI do wyboru: -z pate z kaczki z gruszką -z tapenadą z czarnych oliwek i anchois -z mozzarellą / suszonymi pomidorami i świeżą bazylią |
1700 |
FOCACCIA Z CZOSNKIEM, ROZMARYNEM, OLIWĄ | 2100 |
ARANCINI Z MOZZARELLĄ (3 sztuki) podawane z dwoma dipami: miętowym i pomidorowym |
2300 |
OLIWKI MARYNOWANE | 2500 |
FRITTATA z ziemniakami i suszonymi pomidorami |
2500 |
CICCHETTI (6 sztuk) charakterystyczne dla Wenecji przekąski typu fingerfood podawane na focacci własnego wypieku - daj się zaskoczyć kompozycją |
1800 |
CICCHETTI (9 sztuk) charakterystyczne dla Wenecji przekąski typu fingerfood podawane na focacci własnego wypieku - daj się zaskoczyć kompozycją |
2600 |
CARPACCIO Z BURAKA kozi ser / karmelizowane orzechy włoskie / rukola / dressing pomarańczowy
|
2800 |
DESKA ANTIPASTI WEGE | 3200 |
DESKA WĘDLIN WŁOSKICH podawana z oliwkami / suszonymi pomidorami |
3400 |
DESKA SERÓW WŁOSKICH podawana z dwoma konfiturami |
3600 |
MINI PANINI (3 sztuki) kozi ser / burak / konfitura z czerwonej cebuli / szpinak baby |
2500 |
MINI PANINI (3 sztuki) kalmar w tempurze / aioli / sałata rzymska / limonka / chilli |
2900 |
MINI PANINI (3 sztuki) pieczony rostbef / grzyby / pecorino dojrzewające z pieprzem / sos malinowy |
3600 |
FRITTO MISTO sardynki / kalmary / krewetki podawane z sosem aioli |
3700 |
CARPACCIO WOŁOWE - beef carpaccio z rukolą / kaparami / grana padano i dressingiem |
4200 |
KREWETKI BLACK TIGER w sosie z likierem sambuca |
5500 |
DESKA ANTIPASTI (dla 2 - 4 osób) selekcja serów / wędlin / konfitury / oliwki / suszone pomidory / cebulki borretane |
6500 |